Werken

Het is een overweging waar veel studenten mee te maken krijgen: wel of geen bijbaantje gaan zoeken. Natuurlijk is het heerlijk om na het college heerlijk je benen op tafel te gooien en de rest van de dag niets meer te doen, maar een bijbaantje is misschien wel nuttiger dan je denkt. Niet alleen het geld is lekker, je doet ook werkervaring op en je zult op je werk altijd meer meemaken dan op je eigen bank!

De bijbanensector in Groningen is breed en bruisend. Elk bedrijf is geïnteresseerd in een niet al te dure, maar talentvolle student. Je hebt in Groningen dan ook verschillende uitzendbureaus die voorzien in studentenwerk en daarnaast kent Groningen de nodige excentrieke bijbanen waarmee je kunt laten zien dat je wat extra’s hebt als student.

Als student bulk je niet van het geld, zoveel is wel duidelijk, maar wat zijn nou precies je inkomsten? Van de overheid krijgt elke student een studiebeurs, daar kan je al het één en ander van betalen. Hoe dat geregeld is lees je op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), zij gaan over de studiefinanciering. Bij de DUO kan je ook lenen, om bijvoorbeeld je kamerhuur of collegegeld te financieren. Deze bedragen dekken vaak niet alle kosten die je als student maakt. Veel studenten hebben het geluk dat hun ouders bijspringen in dagen van een persoonlijke financiële crisis.

Als je maandelijk geld tekort komt of je wilt niet lenen bij de DUO, dan is een bijbaantje dus een uitkomst. Op deze pagina kun je alle informatie vinden die met geld en werken als student in Groningen te maken hebben. Doe er je voordeel mee en kom als goed voorbereide student naar Groningen!

gerelateerde artikelen