Career Services

Carrière maken, hoe doe je dat nu eigenlijk? Als student lijkt het hebben van een ‘echte’ baan misschien nog ver weg. Toch kun je als student nu al beginnen met het voorbereiden op een toekomstige carrière. Eigenlijk begin je daar al mee in jouw studententijd. Career Services van de RUG helpt bij dit proces. Career Services helpt met het voorbereiden op een succesvolle carrière. Hieronder zijn de specifieke onderwerpen te vinden waarmee Career Services jouw kan helpen.

Naar het buitenland?

Zit jij er aan te denken om te gaan studeren in het buitenland? Career Services kan helpen om je hier goed op voor te bereiden door tips te geven over het schrijven van een sollicitatiebrief en het opstellen van jouw CV. Daarnaast vind je op de site ook informatie over stagelopen in het buitenland.

Studieloopbaan

Twijfel je tijdens je studie erover of je wel de juiste keuze hebt gemaakt? Tijdens een workshop ga je met medestudenten met deze vraag aan de slag. Na de workshop weet je welke vervolgstappen je gaat ondernemen. Wanneer je je studie bijna hebt afgerond, sta je weer voor een grote keuze. Waar ga ik mij in specialiseren? Ook hier zijn workshops voor georganiseerd.

Persoonlijke ontwikkeling

Wil je ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn en meer inzicht in jezelf krijgen, dan is het een goede optie om een workshop in deze richting te kiezen. Via deze link worden er alvast tips gegeven om meer zelfinzicht te krijgen. Een onderwerp wat hier mee samenhangt is ‘personal branding’. Wat maakt jouw uniek? Ook hiervoor zijn op bovenstaande link tips te vinden om met deze vraag aan de slag te gaan.

Solliciteren & CV

Bij deze workshops krijg je tips over het voeren van een sollicitatiegesprek en het opstellen van een CV. Daarnaast zijn er ook workshops over LinkdIn (via deze kun je GroningenLife volgen op LinkedIn). LinkedIn is een platform waarbij je netwerkt via internet, maar er zijn ook workshops over het netwerken in ‘real life’. Hoe je dit aanpakt kun je leren in de workshop ‘succesvol netwerken’.

Wat biedt Career Services nog meer?

Naast het geven van carrière-advies heeft Career Services een vacaturebank. Deze is op de student portal te vinden onder de knop ‘Career’. Hier staan regelmatig vacatures op als student-assistent. Wanneer je werkt als student-assistent doe je alvast relevante werkervaring op.

Als  je op je profiel klikt, zijn er onder diezelfde knop ook een aantal interessante carrière-evenementen te vinden. Hier zijn allerlei seminars en workshops te vinden die Career Services aanbiedt.

Daarnaast plaatsen studenten die bij Career Services werken regelmatig blogs op www.medium.com/@careerservices. Deze gaan natuurlijk over allerlei carrièregerichte onderwerpen, zoals waarom bijbaantjes belangrijk zijn. Daarnaast worden er ook praktische tips gegeven, bijvoorbeeld over hoe je als student productief kunt zijn.

Deel deze pagina