Fix je crib

Yes, je hebt de kamer der kamers gevonden! Maar hij is nog helemaal kaal, leeg en sfeerloos. Hoog tijd om er een paleisje van te maken waar je je straks helemaal thuis voelt. Het toffe is dat je helemaal zelf mag weten hoe je ‘m inricht. Maar, hoe pak je dat aan?

Tweedehands is het codewoord
Door je schamele studentenbudget moet je creatief denken. Meubels zijn allereerst essentieel om een kamer bewoonbaar te maken. Je kunt natuurlijk wat attributen van je kamer bij je ouders mee verhuizen naar Groningen, maar wat ‘nieuws’ is ook altijd chill. En dat ‘nieuwe’ kan ook gewoon tweedehands zijn. Niks mis mee en ook nog een stuk goedkoper. Een paar plekken waar je gave tweedehandspullen kan aanschaffen op een rijtje:

1. Mamamini: De Groningse kringloopwinkel Mamamini is een paradijs voor studenten die weinig pieken hebben en hun kamer in moeten richten. Nog een eettafel nodig om gezellig met je vrienden aan te dineren? Een tientje. Een paar leuke stoelen erbij? Twee euro per stuk. Check wel even of alles nog in redelijke staat is, maar dat zit meestal wel goed. Je kunt er ook een bakfiets huren om je nieuwe aankopen te verschepen, super handig!

Niks gevonden bij Mamamini? Groningen heeft nog veel meer kringloopwinkels, waaronder:

www.allekringloopwinkels.nl/groningen/groningen#

2. Facebook: Op social media kan je tegenwoordig alles vinden, zo ook je meubels en accessoires. De volgende pagina’s zijn het checken waard:

For Sale in Groningen
For Sale in Groningen for everyone
Marktplaats van het Noorden

Je meldt je via je Facebookaccount aan en reageren maar! Werkelijk alles komt voorbij, van bedden, kasten, keukengerei en zelfs fietsen. Ook kun je een oproepje plaatsen wat je nodig hebt en je hebt binnen no-time reacties, ideaal.

3. Marktplaats: het oude vertrouwde Marktplaats werkt natuurlijk ook altijd nog prima om tweedehands spulletjes op de kop te tikken. Misschien zijn je ouders zelfs wel zo lief om die prachtige kast voor je op te halen en naar je nieuwe crib te brengen.

4. Rommelmarkten/Vlooienmarkt/Braderie: Wie weet wat je hier tegenkomt! Wat voor een ander troep is, kan voor jou misschien nog prima werken. Als je 's ochtends gaat, heb je de meeste kans op een goeie vangst; van meubels tot decoratie, je kunt van alles vinden op zo'n rommelmarkt! Een van de grootste markten van het jaar is die op Koningsdag, maar gedurende het hele jaar worden overal en nergens zulke markten georganiseerd. Even googlen, grote tas of karretje mee en gaan maar!

5. Vrienden/familie: Laat zoveel mogelijk mensen weten dat je op kamers gaat. Misschien hebben je ouders nog een kastje op zolder staan dat ze niet meer gebruiken, of gaat een van je vrienden verhuizen en verkoopt z'n complete studentenkamer.

6. Inrichting
Ben je je die schattige berenknuffels in de vensterbank zat of hangt die spidermanposter thuis al iets te lang aan de muur? Bij een nieuwe kamer hoort een nieuwe inrichting! Je kunt natuurlijk naar winkels gaan als Xenos en Søstrene Grene. Hier vind je vaak leuke spullen om je kamer op te leuken. Ook op deze sites vindt je leuke gadgets en tips voor het inrichten van je nieuwe kamer:

Creatief aangelegd en een beperkt budget? Voor niet al te veel geld kun jij je oude meubeltjes omtoveren tot juweeltjes! Vaak doen een grote schoonmaakbeurt en een likje verf al wonderen. Kijk voor inspiratie op bijvoorbeeld YouTube of Pinterest naar DIY materiaal en pimp your furniture!

Help!

Stiekem is het best een beetje lastig om alles alleen voor elkaar te krijgen. Misschien willen je ouders wel een handje helpen met verhuizen. Of anders trommel je lekker een paar vrienden op; drankje, hapje, muziekje en binnen no-time is je verhuisdag geëindigd in een heuse housewarming!


In het oosten van de stad zit uiteraard ook de Zweedse meubelketen Ikea. Een bezoekje kan je altijd mooi combineren met een goedkoop ontbijtje of een lekkere hotdog. Daarnaast zijn er ook een aantal meubelboulevards waar je wat leuke spulletjes kan kopen. Genoeg keuze dus!

Deel deze pagina