Cultuur

Eén van de mooie dingen aan je studententijd is dat je veel tijd hebt om concerten te bezoeken, naar de film te gaan of zelf een keertje op de planken te staan. Van welke vorm van kunst en cultuur je ook houdt, Groningen heeft 't voor je! Groningen is namelijk niet alleen de culturele hoofdstad van het Noorden, het is één van de grootste cultuursteden van Nederland.


Er zijn in de stad bijvoorbeeld vier grote theaters, waarvan de Stadsschouwburg met haar 133 jaar één van de oudste en mooiste van Nederland is. Poppodium Vera werd al meerdere malen uitgeroepen   tot beste poppodium van Nederland. In januari wordt het centrum elk jaar bezet door platenbazen en 3FM-zendwagens voor Eurosonic/Noorderslag, een toonaangevend festival voor nieuwe bands in Europa. En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Herman Brood jarenlang in Groningen woonde en vanuit hier doorbrak.

 Omdat Groningen met ongeveer 54.000 studenten dé studentenstad van Nederland is (meer dan een kwart van de bevolking van Groningen is student), vind je nergens zoveel culturele evenementen voor studenten als hier. Er zijn zelfs twee theaters speciaal voor studenten. Bovendien zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden om zelf de kunstenaar of artiest uit te hangen. Dus of je nu van muziek, film of theater houdt, je liever toeschouwer bent of zelf iets doet, the sky is the limit in Groningen... 

gerelateerde artikelen