Cabaret

Groningen is een populaire stad onder cabaretiers. Dat is niet zo verrassend, want veel studenten en Stadjers (niet-studerende inwoners van Groningen) houden wel van een scherpe grap en zijn vaak ook niet op hun mond gevallen. Met het publiek zit het dus wel goed! Na afloop drinken veel cabaretiers nog een biertje in de stad.

Zo worden Acda & De Munnik regelmatig gespot in de Spieghel en drinkt Youp van ’t Hek ook wel eens biertjes in een studentenkroeg. Veel oudejaarsconferences worden dan ook opgenomen in de Groningse Stadsschouwburg. Naast het feit dat het Groningse publiek lekker meelacht - het publiek van Friends is er niks bij - doet deze fraaie Schouwburg het ook goed op televisie. Bovendien is het een uitgelezen kans voor cabaretiers om de Groningse nuchterheid even flink uit te lichten en het Groningse accent even lekker belachelijk te maken. En met een zaal vol studenten is het natuurlijk een uitgelezen kans een corpsbal te imiteren, zo krijgen de cabaretiers altijd de lachers op hun hand. 

De groep 'Stranger Things Have Happened' uit Groningen (improv comedy) treden vaak op in De Spieghel aan de Peperstraat 11, vrije toegang! Ook leuk voor international students, want alle shows zijn namelijk in het Engels!

Op heel veel plekken in de stad zijn theaters te vinden. Zo zijn er vaak shows in de Stadsschouwburg, de Oosterpoort, de USVA of Martiniplaza. En de echte cabaretliefhebbers die geen voorstelling willen missen kunnen het jaarlijkse Groninger Studenten Cabaretfestival zelf organiseren! Overigens, nog een fijne bijkomstigheid is dat je als student vaak korting krijgt op cabaretvoorstellingen. Nu kan je elke week in je broek plassen van het lachen voor ’n prikkie!
 

Deel deze pagina