De leukste manieren om de zomer te vieren

Auteur
Elize
·
Datum
15 augustus 2023

Het is eindelijk zover: zomervakantie! Sommigen van jullie hebben de koffer al ingepakt, anderen liggen al lang ergens aan het strand. Wat je ook wilt deze zomer, je hoeft de stad er in ieder geval niet voor uit, want er is gelukkig ook genoeg te beleven in Groningen zelf. In dit artikel geven wij jou 5 leuke manieren om de zomer in het Noorden te vieren.

Picknicken in de parken

Niks gaat boven een knusse picknick. Dat is uiteraard waar de zomer voor bedoeld is en dat is waarom dit de eerste zomerse aanrader op deze lijst is. Groningen heeft genoeg prachtige plekjes en parken waar je jouw kleedje mooi kunt neerleggen. Het Noorderplantsoen kent meerdere mooie hoekjes en genoeg schaduw. Kijk naar de ganzen en eendjes die rondvliegen en -zwemmen in het water of haal een ijskoffie bij Zondag. Naast het plantsoen is het Stadspark natuurlijk de ultieme picknickspot. Het Stadspark kent vele verstopplekjes en biedt genoeg beschutting voor wanneer de zon schijnt. Naast het Stadspark is er nog een andere fijne plek die we willen benoemen, namelijk het Nieuwe Kerk parkje. Om de Nieuwe Kerk heen is er genoeg groen te vinden. Het is een ontzettend fijne en rustige plek om languit te gaan liggen.

Toerist in eigen stad

Soms is er niets leuker dan toerist spelen in eigen stad. Vaak vergeten we van onze eigen lokale schoonheden en attracties te genieten. Of een activiteit lijkt zo voor de hand liggend dat we het uiteindelijk niet doen. Bijvoorbeeld de Martinitoren beklimmen! Onze prachtige toren aan de Grote Markt kan door iedereen beklommen worden. Maar… misschien is dat net iets te veel van het goede wanneer het 28 graden is buiten. Stap dan in de schoenen van een toerist door gezellig mee te gaan met een bootrondvaart. Vaar samen met je vrienden door de grachten onder het genot van wat snacks en een drankje terwijl je Groningen met een nieuwe blik bekijkt.

Films voor de regenachtige zomeravonden

We moeten realistisch blijven, het is en blijft Nederland. Wat betekent dat na zonneschijn er ook weer regen zal zijn. Maar niet getreurd, deze zomer zijn er ontzettend veel leuke films op de planning. Sinds 19 juli is Barbie te zien in Forum Groningen en andere bioscopen in de stad. Rond deze tijd kwam ook de nieuwe epische thriller Oppenheimer uit. Daarnaast draait de meest recente Wes Anderson ook, Asteroid City. Oftewel, genoeg om uit te kiezen en van te genieten!

Noorderzon

Echte Groningers zijn maar al te bekend met dit iconische knusse festival, namelijk Noorderzon. Noorderzon keert ieder jaar terug in augustus en wordt altijd hartelijk bezocht door iedereen uit Noord-Nederland. Van muziek tot theater, workshops tot lekker eten, het is allemaal aanwezig op dit festival in het Noorderplantsoen. Noorderzon begint op 17 augustus en loopt t/m 27 augustus.
Struin gezellig met je vrienden overdag én ’s avonds door het park en ontdek het unieke programma van dit jaar.

Museumnacht

Nog een bom vol culturele ervaringen die Groningen ieder jaar weer biedt is Museumnacht. Een avond waarin je met één kaartje alle musea van Groningen kunt bezoeken. En niet alleen bezoeken, ieder museum organiseert speciale activiteiten en livemuziek. Het is dus niet alleen naar kunst kijken, maar juist een avond vol met kunst ervaren. Op iedere manier mogelijk. Wees erbij op 9 september!

Deel deze pagina