De meest knusse cafés voor een eerste date

Auteur
Elize
·
Datum
28 juni 2023

De zomerperiode staat weer voor de deur en voor velen betekent dat meer vrije tijd. En wat doen veel mensen met die vrije tijd? Erop uitgaan! Mocht je al last hebben van de lentekriebels, wij zetten de meest knusse cafés voor jouw eerste date op een rij in dit artikel.

De Meest Knusse Cafes Voor Een Eerste Date

Pernikkel

Kan je niet zo goed tegen de zenuwen die je hebt voor een eerste date? Begin de dag er dan direct mee! Zo hoef je niet de hele dag in spanning te wachten op dat drankje in de avond, maar maak je het jezelf mentaal een stuk makkelijker. Pernikkel is een café waar je een heerlijk ontbijtje kunt scoren of een classic brunch date kunt verwachten. Pernikkel gebruikt allemaal lokale producten en heeft het motto “geen troep”. Dit betekent dat al hun eten kwaliteitsgericht wordt gemaakt. Zo weet je zeker dat je iets lekkers voorgeschoteld krijgt, ook als de date tegenvalt. Vooral in de zomermaanden bruist Pernikkel van de mensen en kun je fijn zitten op hun kleine terras die uitkijkt op de Westerhaven. Geen gespreksstof? Dan kunnen jullie heerlijk mensen kijken terwijl je geniet van je koffie.

El Maïda

Heb je ondertussen al zoveel eerste dates gehad dat je spuugzat bent van bij de Drie Gezusters zitten of gaan poolen in de Poelestraat? Of misschien wil je graag je date verrassen met authentiek eten en een unieke sfeer. Dan is El Maïda dé plek voor jouw lunch date. Zodra je El Maïda instapt, bevind je je in een andere wereld. Het café bevindt zich naast Le Souk en behoort tot dezelfde eigenaar. Het is dan ook ingericht naar de Noord-Afrikaanse en Arabische stijlen die je in Le Souk terugvindt. Niet alleen is de sfeer ontzettend verwelkomend en knus, maar ook het eten valt niet over te klagen. Deel de unieke Noord-Afrikaanse pannenkoekjes met jouw date of probeer de Algerijnse ijskoffie op een hete zomerdag. El Maïda kan best populair zijn en vol zitten, dus voorkom een blauwtje lopen en reserveer desnoods van tevoren voor twee! El Maïda is ook zeker een uitstekende optie wanneer jij of jouw date veganistisch eten prefereert.

Pigalle

Geen geld om je eerste date romantisch te verschepen naar Parijs? No worries, Groningen heeft zijn eigen Franse hoekje, namelijk Pigalle. Dit populaire café heb je vast wel een keer bezocht of gezien, maar dat neemt niet weg dat dit een knusse optie is voor jouw eerste date! Voortreffelijk belegde broodjes waarvan er vast wel één is die jij en jouw date lekker zullen vinden. Het beste aan Pigalle is dat er zoveel tafeltjes zijn dat je vast niet de enige bent die een eerste date heeft daar. In gezelschap van zoveel andere mensen is het bijna onmogelijk om niet op te gaan in de gezellige sfeer. Sluit de lunch goed af door een overheerlijke huisgemaakte brownie van Pigalle te delen met jouw date

Het opstapje

Is Pigalle je iets te druk en ben je op zoek naar een iets intiemere sfeer? Loop dan een stukje verder. Om de hoek, in de Oude Boteringestraat, vind je café het Opstapje. Ook het Opstapje heeft een Provence-achtige sfeer en inrichting zoals Pigalle. Het café is een stuk minder groot dan Pigalle wat zorgt voor een knusse date weg van anderen. Het menu van het Opstapje bestaat uit een oneindige hoeveelheid belegde broodjes die vernoemd zijn naar steden en plekken. Bijvoorbeeld een broodje Lyon of Nice. Mocht je niks meer hebben om over te praten met jouw date? Bekijk dan de prachtige muurschilderingen die door het hele café heenlopen.

P.S.

Loop je liever geen risico door een te lange date in te plannen? Wat als die persoon saai is? Of erger nog, wat als je geen aantrekkingskracht voelt? Ga dan naar P.S. om een stukje taart te delen met jouw date in plaats van een hele lunch. P.S. bevindt zich in het gezellige Oude Kijk in ’t Jat. En mocht de date nou wel heel leuk zijn, P.S. heeft ook genoeg andere gerechten op het menu zoals tosti’s en hartige taarten. Na de koffie en taart kunnen jij en jouw date samen struinen langs alle leuke winkeltjes en tweedehandskledingwinkels. Of nog even gezellig langs het water in de zon gaan zitten zodra je de straat uit bent.

Op zoek naar een plantaardige optie voor jouw aardige date? Loop dan iets verder het Oude Kijk in ’t Jat in en ontdek de heerlijke vegan bowls van Rå. Mijn favoriet? De Mad Mexicana bowl. Alle bowls bestaan uit combinaties van verschillende ingrediënten die samen een verrassend lekker gerecht vormen. Weinig eetlust door de zenuwen? Rå heeft zowel de optie voor een kleine als een grote bowl. Rå heeft maar een aantal tafeltjes, maar toch is er vaak plek zat. Ontzettend knus om even af te koelen en bij te kletsen met jouw gezelschap. Liever buiten zitten? Neem de bowl dan lekker to go en ga langs het water zitten.