Efficiënt en goedkoop verhuizen

Auteur
Roos
·
Datum
14 juni 2023

Eindelijk, je gaat op kamers! Dat is natuurlijk heel leuk, maar kan ook een hele opgave zijn en duur uitvallen. Als je alles bij de meubelzaken moet halen, ben je zo honderden euro’s kwijt. Hier zijn een paar tips om zo efficiënt en goedkoop mogelijk je inboedel mee te nemen en te kopen.

Verhuizen

Neem dingen over

Als je dan eindelijk je eigen kamertje hebt gevonden, kan je vragen aan de vorige huurder of diegene ook spullen laat staan. Vaak worden gordijnen voor een klein prijsje overgenomen, zie het als een symbolisch bedrag. Soms wil diegene ook het bed, een grote kledingkast of tafel laten staan. Dat scheelt een hoop spullen verhuizen.

Vraag ook even aan je nieuwe huisgenoten wat er al in huis is. Soms zijn er al zat pannen, borden, pollepels, etc. Dan hoef je dit niet meer mee te nemen.

Tweedehands meubels

Je kan natuurlijk naar de mooiste meubelzaak, maar de gemiddelde student heeft daar geen geld voor. Er zijn heel veel kringloopwinkels in de stad. Hier haal je voor een klein prijsje al een leuke bureaustoel of nieuwe kopjes. Zie de afbeelding waar je in de stad deze kringloopwinkels kan vinden.

Afbeelding1
Bron: Google Maps

Daarnaast zijn er ook veel Facebook-groepen in de trant van ‘gratis spullen Groningen’, ‘gratis ophalen in Groningen’ of ‘alles gratis Groningen’. Daar gooien mensen hun spullen op als ze het graag weg willen hebben.

Vraag van tevoren om de afmetingen van de kamer, of meet deze tijdens een bezoekje even op. Zo voorkom je dat je nieuwe aanwinst niet in je kamer past.

Dozen

Koop geen nieuwe verhuisdozen. Dit is zonde van je geld en het milieu. Vraag vrienden of familie of je een paar verhuisdozen kan lenen. Heeft niemand die over? Dan kan je altijd nog naar wat supermarkten gaan om wat bananendozen mee te nemen. Dit zijn goede kwaliteit dozen, waar je veel spullen in kwijt kan. En de supermarkt is allang blij dat je ze meeneemt. Nog een tip: zet op je dozen wat erin zit, dan kan je de dozen zo efficiënt mogelijk uitpakken en op de goede plek zetten. En wikkel breekbare beeldjes en bordjes in handdoeken of bubbeltjesplastic, zo voorkom je scherven!

Busje

Het goedkoopst zou natuurlijk zijn als je de grote auto van je ouders of van kennissen kunt lenen. Anderzijds kan je altijd nog een busje huren voor een dag. Zorg dat je alles ingepakt en klaar hebt staan. Dan is een dag ruim voldoende tijd om je inboedel te verhuizen.

Zo. Nu ben jij helemaal klaar voor je verhuizing. Als je toch bezig bent met inpakken, kan je meteen nagaan: heb ik dit wel echt nodig? Het ideale moment om eens goed te schiften en dingen weg te gooien (of naar de kringloop brengen, nu je er toch heen moet). Heel veel succes en woonplezier in het mooie Groningen!