Halloween 2022 in Groningen

Auteur
Lucas
·
Datum
27 oktober 2022

Het is weer herfst: de tijd van verkleurende bladeren, afwisselend weer, pumpkin spice en… Halloween! Dit spookachtige feest dat al lange tijd ieder jaar op 31 Oktober in Ierland, Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gevierd wordt, is ook hier in Nederland niet meer weg te denken. Even geen zin om dit jaar je eigen Halloween feest te organiseren? Dan hier wat tips voor feesten en andere gebeurtenissen op en rond 31 oktober in Groningen.

Kenniscafé: Trick or Treat? @ Forum 

Meer leren over onze fascinatie met enge dingen? Dat kan! Tijdens Kenniscafé: ‘Trick or Treat’ in het Groninger Forum aanstaande donderdag 27 oktober wordt dit thema uitgebreid besproken door Brenda Mathijssen, Peter de Jong and Julian Hanich. Een regulier kaartje kost maar €4,00, maar voor studenten is dit kenniscafé gratis te bezoeken.

LICCEN In Je Halloween Outfit @ EM2

KopjeK organiseert dit jaar voor de derde keer ‘LICCEN In Je Halloween Outfit’. Op zaterdag 29 oktober kun je vanaf 22:00 bij EM2 (Oude Suikerunieterrein) losgaan in een donkere en creepy sfeer. Wil je lekker all-out gaan met je halloween outfit en de hele avond dansen op de muziek van te gekke artiesten? Dan is dit Halloweenfeest voor jou gemaakt! Tickets kosten €15,75 en verkopen volgens de organisatoren razendsnel uit. Snel bij zijn dus!

A Jazzy Halloween @ Le Petit Théâtre

Ook op de zaterdag 29 oktober: ‘A Jazzy Halloween’ in Le Petit Théâtre georganiseerd in samenwerking met platenzaak De Jongens Van Hemmes. Vanaf 22:00 zal DJ The Grim Reaper het kleine theater aan de Kolendrift 19 omtoveren tot spooky danszaal. Voor dit feest hoef je geen entreegeld te betalen, dus steek dat extra geld vooral in een coole halloween-outfit. 

Halloween @ Metalcafé de Witte Wolf 

Een prijs winnen met je Halloween outfit? Dat kan bij Metalcafé de Witte Wolf op zondag 30 oktober. Verwacht oude horrorfilms, heksenbrouwsels, snoep en meer! Het dragen van een kostuum is verplicht. Je komt dus geen normaal geklede mensen tegen, waardoor je volledig op kan gaan in de griezelige sferen. Entree is gratis. 

R&B Exclusive @ Palace 

Op vrijdag 28 oktober worden je grootste nachtmerries of dromen werkelijkheid tijdens de R&B Exclusive Halloween Special. Hierbij wordt Palace Groningen omgetoverd tot een creepy plek met scary freak shows, angstaanjagende karakters, de dikste special effects en nog veel meer. Qua muziek kun je veel R&B, Hip-Hop en Afrobeat verwachten. Bij R&B exclusive kun je prijzen winnen voor de beste outfit, en ook voor de beste squad-fit! Tickets kosten €20. 

Levensechte horror avonturen

Warrior Events organiseert dit jaar twee real-life adventure games rondom Halloween. Wil je een heel eng weekend deze Halloween, dan is dit het perfecte uitje voor jou en je vrienden of familie. Het eerste spel dat je kunt spelen is het huiveringwekkende The Great Purge dat zal plaatsvinden rondom Landhuis Smilde aan de Hoofdweg 44. Het spel speelt zich af in een verlaten landhuis. Het landhuis is een veilige locatie, voor zo lang het duurt. Je doel is simpel; overleef the Purge. Hoe? “Hunt or be Hunted”. Op de website van Warrior Events wordt zelfs gewaarschuwd dat het spel niet geschikt is voor mensen die snel bang zijn, mensen die absoluut niet tegen horror kunnen, mensen met een zwak hart en zwangere personen… Echt griezelen dus! Liever 40 minuten dwalen door een horror-doolhof in de