KEI-week voor nieuwe studenten in Groningen

Auteur
Roos
·
Datum
9 augustus 2023

Elk jaar in augustus wordt het de nieuwe studenten een stukje makkelijker gemaakt om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Dit kan tijdens de KEI-week: dit jaar is het op 14 tot en met 18 augustus. Dan zul je duizenden studenten zien in de stad die met hun KEI-mama’s en KEI-papa’s meelopen. Hier een klein overzicht van wat je kan verwachten.

Wat is het?

Tijdens de introductieweek word je ingedeeld in een groep tussen de twaalf en vijftien nieuwe studenten. Ga je een Master doen of stroom je door? Dan kom je in een groep die dat ook hebben. Samen met je KEI-groepje ga je de hele week de stad ontdekken, leuke dingen doen, informatie vergaren en natuurlijk ook feesten. Ben je 17 jaar? Dat is geen probleem, maar je mag dan uiteraard geen alcohol nuttigen.

Dag 1

Op maandag haal je je tasje en betaalbandje op bij het Academiegebouw. In dit tasje zitten vaak leuke hebbedingetjes en handige kortingen. Daarna kan je doorlopen naar de informatiemarkt. Hier vind je sport- en studieverenigingen, politieke organisaties en bedrijven. Zo staan wij daar ook met gratis goodies! Op deze manier krijg je een overzicht wat Groningen allemaal te bieden heeft. Ook rijden er bussen rond die je een tour geven door de stad!

In de avond ontmoet je je KEI-groep, spannend! Je gaat een hapje bij hun eten. Een grote kans dat het pasta pesto of nasi is. Het perfecte studentenvoedsel, lekker goedkoop. Ook krijg je een attribuut waaraan je je groepje kunt herkennen. Dit kan een petje, zwembandje of een lange prei zijn. Zo raak je ze niet kwijt op een druk feest of de Vismarkt waar je dezelfde avond nog naartoe gaat. 

KEI-parade

Iets wat je dinsdag absoluut niet mag missen is de befaamde KEI-parade. Talloze studenten-, studie- en sportverenigingen rijden of lopen door het centrum van de stad in de gekste outfits. De stoet is vaak honderden meters lang en een genot voor het oog. Op deze manier krijg je vaak ook een idee hoe groot een vereniging is. Sommigen pakken helemaal uit, met anderen lopen er maar een paar mee.

Kroegentocht

Nadat je de middag hebt gespendeerd bij de ACLO en een shuttle hebt geslagen of balletje getrapt, kan je door naar de kroegentocht. Dit is misschien wel je eerste ervaring met bijvoorbeeld Het Feest, Wolter Wolthers of Shooters. Je kan ze allemaal bij langs en komt er zo achter welke club of kroeg jouw stamcafé wordt. Uitgaan kan tot onbepaalde tijd, wat bijna geen enkele andere stad heeft. De tocht lijkt een beetje op een Elfstedentocht, je spaart namelijk stempels bij elke kroeg. Als je ze allemaal hebt verzameld, krijg je nog wat leuks.

Film op de Vismarkt

Iedere donderdag van de KEI-week draait er een film in de openluchtbioscoop van de Vismarkt. Die wordt maar een keer per jaar opgezet! Elk jaar is het een verassing welke film er op het grote scherm te zien is. Neem wel even een kussentje mee, dit zit net even wat beter. Drankjes en popcorn zijn ter plekke beschikbaar!

Eindfeest

Het eindfeest is dit jaar op het Suikerunieterrein. Er zijn vier area’s en ze beloven dat er een hele grote artiest zal zijn dit jaar. Na het eindfeest is er nog een afterparty bij PALACE.

Naast deze activiteiten, zijn er nog veel meer. Vergeet niet dat je ook best wat mag overslaan. Is sporten of juist feesten niet helemaal jouw ding? Dan is het zeker niet verplicht. Heel veel plezier bij de KEI-week!