Leuke films en series bij druilerig weer

Auteur
Vera
·
Datum
14 november 2023

Het is weer herfst en dat betekent dat het buiten steeds natter wordt. Met dat druilerige weer kan ik me goed voorstellen dat je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Daarom hebben ik wat film -en serietips voor als je lekker binnen wil blijven!

Leuke Films En Series Bij Druilerig Weer

Films

The Impossible (Drama)

Normaal hou ik niet van dramafilms, maar deze film is echt het kijken waard. Je wordt er echt in meegesleurd, zo ontzettend spannend! Het verhaal gaat over een familie die uit elkaar wordt gedreven en elkaar weer probeert te vinden. Dit wordt veroorzaakt door de tsunami in Zuidoost-Azië van 2004 (gebaseerd op een waargebeurd verhaal).

Papillon (Thriller, Misdaad)

In Frans-Guyana komen een ten onrechte beschuldigde kluizenkraker en twee andere gevangenen samen om uit een helse gevangenis te ontsnappen, een gevaarlijk plan. Het is niemand eerder gelukt om uit deze gevangenis te ontsnappen, zou het Papillon en de andere gevangen wel lukken? Dat zie je in deze bijzondere film. Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik vond het echt een indrukwekkende film!

The Age of Adaline (Romantiek)

Zoals de titel al suggereert gaat deze film over een vrouw genaamd Adaline (actrice Blake Lively). Adaline ziet er al een eeuw lang uit als een 29-jarige, ouder wordt ze niet. Als ze verliefd wordt op een knappe man (Michiel Huisman), komen de geheimen van haar verleden langzaam uit. Dit is al een hele tijd mijn favoriete romantische film en niet alleen omdat de acteurs knap zijn ;) Het verhaal is ook heel meeslepend.

Where the Crawdads Sing (Mysterie, Drama, Romantisch)

Het moerasmeisje, zo wordt Kya genoemd als ze wordt achtergelaten door haar familie en alleen leeft in een huis midden in het moeras. Ze is erg gesloten en op zichzelf totdat ze een jongen ontmoet die haar meer leert over de wereld buiten het moeras. Deze film is relatief nieuw en heb ik gelijk gezien toen die op Netflix kwam. Ik hou van films opnieuw kijken en deze staat zeker op mijn lijstje om nog een keer te kijken!

Series

Suits (Drama, Comedy)

Van deze succesvolle rechtbankserie moet je op z’n minst de eerste aflevering zien! En daarna valt er nog genoeg te kijken, want deze serie bestaat uit 9 seizoenen! Het gaat over Mike Ross, een college dropout. Hij maakt een goede indruk met zijn hoge IQ en fotografische geheugen bij Harvey Specter, een gehaaide advocaat. Hij krijgt een droombaan aangeboden en dit zonder rechtendiploma… Leuk detail: Megan Markle, de vrouw van Britse prins Harry, speelt ook een rol in deze serie!

Somewhere Between (Drama, Mystery, Thriller)

Deze miniserie van maar 10 afleveringen is een must see! Ik heb deze zelf al drie keer gezien en ben van plan om ‘m deze herfst nog een keer te kijken. Het verhaal gaat over een nieuwsproducente wiens dochter verdwijnt. Als het duidelijk is dat de dochter is ontvoerd, probeert de moeder er alles aan te doen om haar op tijd terug te vinden. Verder zal ik geen spoilers geven ;)

Knokke Off (Intiem, Spannend)

Even een keer wat anders: dit is een Vlaamse serie en gaat over rijke jongeren in een Belgische kustplaats die ontdekken dat het leven niet altijd makkelijk is. De serie bestaat op dit moment uit één seizoen, maar ik verwacht volgend jaar nog wel een tweede seizoen. Echt een aanrader als je een serie wil bingen!

Sex Education (Comedy)

Last but not least, Sex Education. Van deze serie is net weer een nieuw seizoen op Netflix gekomen. Inmiddels staan er 4 seizoenen online. Deze serie gaat over Otis, die op zijn school een sekstherapiepraktijk opent. Hilarisch natuurlijk! Naast de geweldige Britse humor, zit er uiteraard ook de nodige romantiek in deze serie. Verder is er een focus op het thema LGBTQ+.

*Deze films en series zijn allemaal te zien op Netflix!

**Dit zijn natuurlijk persoonlijke favorieten, maar ik hou van heel veel verschillende genres dus ik hoop dat er iets voor je tussen zit :)