Studieverenigingen

Biertjes drinken aan de bar, interessante lezingen bijwonen, in een gek verkleedpakje losgaan op de dansvloer, stedentripjes maken: wanneer je lid wordt van je studie- of faculteitsvereniging zal je je niet snel vervelen. Vrijwel elke studie in Groningen heeft een studievereniging, dit zijn verenigingen voor iedereen die dezelfde studie doet als jij.

Wanneer je je hebt aangemeld voor een nieuwe studie aan de RUG of Hanzehogeschool, zal je ook de mogelijkheid krijgen om je aan te melden bij je studievereniging. Lid worden bij zo’n vereniging heeft veel voordelen: het is niet alleen een handige manier om je medestudenten te leren kennen, je krijgt ook de kans om, wanneer je dit leuk vindt, zelf dingen te organiseren binnen de vereniging. Zo heeft elke studievereniging wel een activiteitencommissie die gezellige borrels en feestjes organiseert. Ook worden er vaak evenementen georganiseerd die gerelateerd zijn aan je studie, zoals congressen en lezingen. Interessant om bij te wonen, maar nog leuker om zelf te organiseren!

Bij een studievereniging mag je zelf bepalen hoe actief je wordt, er zijn weinig tot geen verplichtingen. Veel studieverenigingen organiseren aan het begin van het studiejaar een introductiekamp, het is ontzettend leuk om als eerstejaars mee te gaan want op deze manier ken je nog vóór je colleges beginnen al je studiegenoten! Een ander - niet onbelangrijk - voordeel is dat veel studieverenigingen hun leden de kans bieden om met fikse korting studieboeken te kopen.

Ben je nieuwsgierig geworden of de studie van jouw keuze ook een vereniging heeft? Hieronder staan de links naar de lijsten van de studieverenigingen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Studieverenigingen Rijksuniversiteit Groningen

Studieverenigingen Hanzehogeschool Groningen

 


 

Deel deze pagina