Mijn favoriete ACLO-groepslessen

Auteur
Marije
·
Datum
29 februari 2024

Als student begrijp ik maar al te goed hoe essentieel het is om de juiste workout te vinden om de stress van colleges en tentamens te verminderen. Gelukkig biedt ACLO een uitgebreid aanbod aan groepslessen, variërend van intensieve cardio tot ontspannende zen-momenten. Hier deel ik mijn ervaringen met enkele van deze groepslessen die ik de afgelopen weken heb gevolgd en die zeker de moeite waard zijn.

1. Fitboxing
Als liefhebber van intensieve workouts was fitboxing voor mij een schot in de roos. De combinatie van boksbewegingen en cardio-oefeningen verhoogt je hartslag. De energieke en motiverende trainers maken elke les tot een intense maar voldane uitdaging. Naast reguliere lessen biedt ACLO ook een korte cursus aan voor degenen die zich volledig willen onderdompelen in de wereld van het boksen.

2. Yoga
Wie op zoek is naar ontspanning en flexibiliteit moet de les yoga volgen. De rustige omgeving en ervaren instructeurs creëren een ideale ruimte om geest en lichaam in balans te brengen. De variatie aan yogalessen zorgen ervoor dat er voor iedereen iets te vinden is. Voor degenen die een meer dynamische variant willen, biedt Power Yoga een oplossing. Dezelfde principes als yoga, maar op een energiek tempo met levendige muziek, gericht op het opbouwen van zowel fysieke kracht als flexibiliteit. Door regelmatig yogalessen te volgen merkte ik persoonlijk verbeteringen op, zelfs als iemand die van nature niet lenig is. Na enkele sessies kon ik bewegingen maken die ik voorheen niet kon.

3. BodyFit
BodyFit is de ideale keuze voor wie een veelzijdige en uitdagende workout zoekt. Met een mix van cardio en kracht wordt elk deel van je lichaam aangesproken. De les is opgedeeld in blokken, waarbij je begint met cardio-oefeningen op lekkere muziek waardoor het aanvoelt als een dansles. Na de cardio volgen eenvoudige krachtoefeningen met gewichtjes. De instructeurs bieden opties, waardoor zowel beginners als gevorderden kunnen genieten van deze full body workout. De afwisseling in oefeningen houdt de les boeiend en motiverend.

4. BodyPump
BodyPump is een levendige groepsles gericht op spierdefinitie en uithoudingsvermogen. De combinatie van lichte gewichten en veel herhalingen maken het een intensieve maar toegankelijke krachttraining. De muziek en aanmoedigingen van de instructeurs zorgen ervoor dat elke sessie zowel plezierig als effectief is. Een voldaan gevoel is gegarandeerd na elke workout.

5. Abs en Core
De Abs en Core-training richt zich op het versterken van buik- en bilspieren met doelgerichte en gevarieerde bewegingen. Deze les, ideaal voor het verbeteren van houding en het ontwikkelen van sterke spieren, laat je voelen dat je echt werkt aan je lichaam.

6. Spinning
Spinning biedt een intensieve cardio workout op de fiets. De variatie in intensiteit, gecombineerd met motiverende muziek, maakt de training tot een uitdagende ervaring. Of je nu een beginnende fietser bent of al ervaring hebt, de energieke sfeer en pakkende muziek zullen je door de rit heen helpen.

Dit zijn een aantal van mijn favorieten, maar er is voor ieder wat wils bij ACLO. Probeer gerust verschillende groepslessen en ontdek welke het beste bij jouw voorkeuren en doelen past. Naast de fysieke voordelen bieden deze lessen ook een sociale ervaring, aangezien je ze deelt met anderen. Schrijf je snel in bij ACLO en ik wens je veel plezier bij je volgende groepsles!