Pubquizzen in Groningen

Auteur
Roos
·
Datum
4 oktober 2022

Het is heerlijk om te horen door de microfoon: ‘’Op de eerste plek staan… *tromgeroffel* Team Huize Oude Eb, of wat je huisnaam dan ook mag zijn. Maar eerste worden bij een pubquiz is niet zo makkelijk en maar weggelegd voor een team per avond....

De Toeter

Elke woensdag- en zondagavond is het raak bij deze prachtige kroeg aan de gracht. De pubquiz maken ze helemaal zelf (al ruim 15 jaar!) en daarom zal je nooit een vraag twee keer te horen krijgen. Er zijn acht rondes gevuld met voornamelijk vragen die een beroep doen op je algemene kennis. Denk aan: wat is de hoofdstad van Ghana (Accra)? Uit hoeveel tijdzones bestaat China (1)? Welke wielrenner werd deze week opgepakt (Mathieu van der Poel)? Of welke film wordt deze week opnieuw uitgebracht (Avatar)? Ook is er een plaatjesronde met tien plaatjes op een papiertje. Jij en je teamgenoten moeten de personen, logo’s, sportclubs, series, films, etc. herkennen. Daarnaast is er ook nog een muziekronde. Je krijgt tien videoclips te zien met nummers uit deze tijd of uit de tijd van je ouders, of grootouders. Deze quiz wordt gezien als een van de pittigere, dus als je van een uitdaging houdt, raden wij deze zeker aan. Op woensdag begint de quiz om 20.00 uur en op zondag om 19.00 uur. Mee strijden kost 2,50 euro per persoon. De vragen stellen ze in het Nederlands en Engels, dus internationale vrienden kunnen zo aanschuiven. Elke zondag na de quiz zijn ook nog eens veel speciaalbiertjes voor de helft van de prijs, winning!

Borrelcafé Oblomov

Hé, het is maandag. Die eerste zware studiedag van de week zit erop, maar je bent nog maar net begonnen. Dan is het een perfecte dag voor escapisme: even quizzen bij Oblomov. Het café is middenin het centrum, daarna kan je zo de kroeg in. Het begint om 20.00 uur en kost ook 2,50 per persoon. De eerste prijs is een bierpakket, maar houd er wel rekening mee dat je maximaal vijf teamleden mag hebben. Tussen 21.00 en 23.00 uur zijn de (speciaal)bieren op de tap in de aanbieding!

Café De Kale Jonker

Dit Bruincafé aan het Zuiderdiep organiseert wekelijk een pubquiz op dinsdag om 20.00 uur. Ook met muziek, foto’s en algemene kennisvragen! Per persoon betaal je 5 euro, maar de drankjes zijn wel een stuk goedkoper dan wat je misschien gewend bent. Wat je kunt winnen is wel heel interessant: een streep door de rekening!  

Bij de volgende cafés kun je niet wekelijks terecht, maar worden ook geregeld quizzen georganiseerd: Buckshot Café, Café Singelier, Café Bolhuis, Bierlokaal Café de Koffer (Engels), Eetcafé van de Markt en Café de Klikspaan.

Dus neem je vrienden, familie, huis of date mee naar een van deze pubquiz tentjes! Wil je meedoen voor de winst? Zorg ervoor dat je dan een goed, gevarieerd team opstelt met ieder zijn of haar eigen specialiteit. Wil je meedoen omdat het gewoon heel leuk is? Neem dan leuke mensen mee. Dus zoek vrienden, verzin een toffe teamnaam en geef je snel op!