Uitblinken in Groningen

Heb jij altijd al het gevoel gehad dat het leren je zo gemakkelijk af ging? Talentvolle studenten die op zoek zijn naar een extra uitdaging, krijgen daar ruimschoots de tijd voor in Groningen. Je hoeft niet altijd de standaardroute van je studie te volgen!

Op zowel de Hanzehogeschool als de Rijksuniversiteit Groningen kun je je aanmelden voor het uitdagende honoursprogramma. Binnen de Hanzehogeschool bieden alle 19 schools de mogelijkheid om te kiezen voor een uitdagende studieroute binnen het Hanze Honours College. Dit betekent dat je een programma kunt volgen naast je studie, dat net even wat dieper de stof induikt. Bij het Hanze Honours College gaat het niet alleen om studenten die een 8 gemiddeld staan; motivatie is minstens zo belangrijk! De Rijksuniversiteit Groningen selecteert al na het eerste semester van de bachelor de studenten die tot de top 10 procent van hun opleiding behoren. Maar, ook hierbij geldt dat studenten die voldoende gemotiveerd zijn alsnog toegelaten kunnen worden door de commissie! Een honourscollege vraagt, behalve goede cijfers, namelijk ook om een portie doorzettingsvermogen en een grote ondernemerszin.

Honoursprogramma Hanzehogeschool Groningen
Het Hanze Honours College biedt ruim 45 verschillende talentprogramma’s. Dit betekent dat, voor welke studie je ook kiest, er altijd wel een mogelijkheid is om je talent verder te ontwikkelen! Met het honoursprogramma neem je ook een extra studielast op je: waar je voor een regulier jaar 60 studiepunten moet behalen, neemt het honoursprogramma nog 30 extra studiepunten in beslag. Zo biedt het instituut voor Bedrijfskunde een Blink uit! minor Human Resource Management, wat een verbredend studieprogramma is waarvoor speciale selectiecriteria gelden. En bij het instituut voor Rechtenstudies kun je ook nog kiezen voor een selectieve specialisatie ‘International Law’. Tal van mogelijkheden dus!

Honoursprogramma Rijksuniversiteit Groningen
De Rijksuniversiteit Groningen biedt ook de mogelijkheid tot het volgen van een honoursprogramma. Bij elke faculteit op de universiteit is dit mogelijk, op Bachelor én op Master niveau. Het Bachelor programma bestaat uit 45 studiepunten en voor het Master programma kun je 15 extra punten behalen ten opzichte van je normale studielast. Meest belangrijke kenmerken als je je wilt aanmelden: het willen ontwikkelen van je eigen talent en initiatief!

Studenten die de honoursprogramma's volgen zijn vaak reuze enthousiast. Met een honours certificaat op zak, kun jij je straks in ieder geval onderscheiden van de rest op de arbeidsmarkt!

Door: Petra Vledder

Deel deze pagina