Albertus Magnus

Albertus

Albertus Magnus is met ruim 2000 leden de grootste vereniging van Groningen. Het is een open vereniging en doordat het al in 1896 is opgericht kent Albertus veel bijzondere tradities. Al een lange tijd huist de vereniging in een ruime sociëteit ‘Ons eigen huis’ aan Brugstraat nr. 8

Met een grote kroeg, een gezellige Leeszaal voor onder andere lekkere speciaal biertjes, de sfeervolle FAAM en de enige echte disco van de vereniging, de Schuit, is het erg goed vertoeven op Albertus.
Op Albertus kun je het gehele jaar, zeven dagen per week, terecht voor een drankje. Naast de vele feesten die door het jaar heen worden georganiseerd, kun je natuurlijk ook op de doorsnee avonden een biertje drinken aan de bar, een potje klaverjassen of een roséetjes drinken op het grote dakterras. Tussen de middag kan je op de Leeszaal genieten van een kop koffie en heerlijke tosti’s. Daarnaast worden er ook veel verschillende activiteiten georganiseerd op onder andere cultureel en sportief gebied. Zo wordt er elk jaar een wintersportreis georganiseerd, en kan je meedoen met een professioneel geregisseerd toneelstuk.

Als je je eenmaal hebt aangemeld voor Albertus, volgt na de KEIweek de introductieperiode. Deze introductietijd kent een verplicht karakter, waarin je veel leert over de vereniging en haar tradities. Het is een erg intensieve periode, en je zult dus over een flinke dosis doorzettingsvermogen moeten beschikken. Maar wanneer je eenmaal dit hebt doorstaan ben je volwaardig lid van Albertus en ga je een mooie tijd tegemoet!

Wil je meer weten over Albertus Magnus? Kijk dan op:

Deel deze pagina