Cleopatra

Cleopatra

De studentenvereniging Cleopatra is in 1985 opgericht en bestaat dus al enige tijd. Cleopatra staat voor openheid, gezelligheid en creativiteit en doordat de vereniging relatief weinig leden heeft, zo’n 320, leer je iedereen snel kennen. Ook heb je goede mogelijkheden jezelf te ontplooien binnen de vereniging. Het pand van de Cleopatra bevindt zich midden in het centrum van Groningen, in de Kleine Pelsterstraat waarin zich een gezellige bovenbar en een feestelijke benedenbar bevindt. Naast biertjes drinken kan je hier ook lekker eten.

Gezelligheid staat bij Cleopatra voorop, meer dan vijftig uur per week kan je deelnemen aan allerhande activiteiten. Een belangrijk deel hiervan wordt georganiseerd door de verschillende clubs van mensen die bij Cleopatra hun plekje gevonden hebben. Nieuwe leden worden tijdens de introductieperiode ondergebracht bij stammen. Samen met je stamouders ga je elke week bij elkaar eten en ga je veel leuke dingen doen. Dit alles heeft geen verplicht karakter. Naast de stammen heeft Cleopatra een heleboel andere verbanden en structuren, zoals: boten, zuilen, colleges, platforms en commissies. Het bestaan van zoveel verschillende vriendengroepen binnen de vereniging zorgt ervoor dat er altijd wel iets te doen is.

Naast alle feestjes die door het jaar heen georganiseerd worden, kan je bij Cleopatra ook terecht voor creatieve, culturele of sportieve activiteiten. Het Preipop, een tweedaags festival met veel beginnende artiesten dat ieder jaar door Cleopatra georganiseerd wordt, is hier een leuk voorbeeld van. Vind je het leuk om te zingen, toneel te spelen of te snookeren? Ook dan ben je bij Cleopatra aan het juiste adres.De introductieperiode van Cleopatra is vrijblijvend, er wordt niet aan een ontgroening gedaan. Meedoen met deze introductieperiode wordt wel aanbevolen, omdat je op deze manier snel en gemakkelijk de andere leden leert kennen. Na de introductieperiode eet je vaak samen met je stam, en begint het echte Cleopatraanse leven! 

Meer weten over Cleopatra? Kijk dan op de website.

Deel deze pagina