Groningen student cabaret

GSCF

Bij GSCF kan je als enthousiaste auditant je jaarlijks opgeven voor de selecties van het Groninger Studenten Cabaret Festival! Zij zullen in Utrecht en Groningen hun talenten laten zien aan de selectiecommissie, bestaande uit vier professionals.

Het traject begint met een deelnemersweekend, waar de kennismaking met elkaar, het bestuur en een bekende regisseuse plaatsvindt. Tijdens repetities en gesprekken met Audrey worden de programma’s gedurende de zomer steeds meer geperfectioneerd.

In september is het dan eindelijk zover en gaan de Try-Outs van start. In verschillende theaters door heel Nederland hebben de zes halve finalisten voor een enthousiast publiek alles kunnen uitproberen om uiteindelijk tot hun meest succesvolle 25 minuten te komen.

Het hoogtepunt van het Groninger Studenten Cabaret Festival zal plaatsvinden in november want dan is de finale. Na een lang traject van voorbereidingen zal deze dag de klap op de vuurpijl zijn voor de vier halve finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Na de halve finales zal de professionele jury bepalen wie er mogen schitteren in de grote finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Ten slotte zal het publiek voor de laatste keer uit de stoelen worden geblazen door de finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival en vervolgens zullen de Juryprijs, de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs worden uitgereikt.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival draait om de deelnemers, maar er zal daarnaast een gastoptreden zijn van een cabaretier die zijn sporen in het theater al verdiend heeft. Naast deze dag in de Stadsschouwburg Groningen heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival nog meer te bieden. Zo is er voorafgaand aan het Festival een uitgebreide Try-Out Tour, afsluitend een even zo grote Finalistentour.

Benieuwd geworden naar GSCF? Kijk snel op de website.