Navigators

NSG

Navigators Studentenvereniging Groningen is een jonge, enthousiaste en snelgroeiende christelijke studentenvereniging met meer dan 450 actieve leden. Al in de jaren zestig bestond de Navigators Groningen, maar in 1994 is de studentenvereniging officieel opgericht. In 2009 huurde Navigators voor het eerst een eigen sociëteit aan het begin van de Hereweg. In 2014 kochten ze een pand binnen de grachten en sindsdien is de sociëteit Domus Veritatis te vinden aan de Hardewikerstraat. De vereniging is een hechte vereniging met borrels, feesten en mores en tradities.

Het christelijke en missionaire karakter van de vereniging komt tot uiting in de verschillende activiteiten die de vereniging voor haar leden organiseert. Zo vindt er een tweewekelijkse bijbelkring plaats: een kleine groep mensen die samen de bijbel induiken en daarover met elkaar in gesprek gaan. Natuurlijk is er daarna tijd voor gezelligheid en gaat de sociëteit open voor iedereen die zin heeft in een biertje. Andere activiteiten die worden georganiseerd zijn onder andere praise & worships, feestjes en een spetterend gala. Op donderdagmiddag kan je met je altijd terecht bij de barista’s van de N.S.G. voor een kopje koffie en op vrijdagmiddag is het borreltijd op de sociëteit.Wanneer eenmaal lid bent bij de Navigators kom je terecht in één van de 22 disputen die de vereniging rijk is. Met zo’n gemengd dispuut beleef je veel gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens een dispuutsweekend, maar bestudeer je ook samen de bijbel. Naast je dispuut kan je ook actief worden binnen een commissie, van feestcommissies tot commissies die activiteiten rondom God organiseren.

Tijdens de Keiweek kan je je aanmelden bij de Navigators maar bij interesse mag je altijd contact opnemen. Er is één centale introductieperiode per jaar, deze introductieperiode vindt plaats direct na de Keiweek. De vereniging kent geen ontgroening maar wel een intensieve kennismakingsperiode, waarin je veel zal leren over de vereniging, haar leden en God. N.S.G. heeft een open karakter en wanneer je nieuwsgierig bent geworden mag je altijd langskomen!

Wil je meer weten over Navigators? Kijk dan op de website.

Deel deze pagina