Waar kan je uit eten als skere student?

Auteur
Marc
·
Datum
19 oktober 2022

Studenten staan er niet om bekend dat ze zwemmen in het geld. Daarom proberen ze op allerlei manieren rond te komen. Dit kan door middel van een bijbaantje, maar het helpt ook heel erg om geld te besparen. Zo proberen veel studenten goedkoop te eten. Toch wil je als student af en toe ook wel eens lekker uit eten. Waar kan je dat doen in Groningen, zonder meteen een rib uit je lijf te moeten betalen?

Pakhuis

In de Peperstraat kan je het Pakhuis vinden. Naast dat het Pakhuis een kroeg is, kan je bovenin het gebouw ook uit eten. Het Pakhuis biedt sowieso al een goedkoop en gevarieerd menu aan, alleen voor studenten is er elke week van zondag tot donderdag ook nog een studentenhap te eten. Deze hap kost iets meer dan 10 euro en is erg lekker. Met name de burger doet het erg goed wat mij betreft.

Lambik

Eetcafé Lambik zit aan de Grote Kruisstraat, vlakbij het Noorderplantsoen. Hier kan je de dagelijks wisselende dagschotel eten. Deze schotel kan zowel vlees bevatten als vegetarisch zijn en kost maar 12,50 euro! Naast goedkoop eten zit je ook nog eens gezellig in de buurt van het Noorderplantsoen, wie wil dat nou niet.

Ugly Duck

De Ugly Duck zit in de Zwanestraat en heeft het zogeheten Dagobert Duck menu. Op dit menu kun je een aantal keuzes maken uit verschillende gerechten, en het kost je maar rond de 10 euro! Ik ben zelf groot fan van de saté. Bij de Ugly Duck kun je overigens ook vrij goedkoop lunchen als je daar zin in hebt. Met name hun tosti’s zijn erg lekker!

De Stadstuin

De Stadstuin aan de Hereweg heeft een heel uitgebreid menu. Als je een beetje goedkoop uit eten wil, kun je daar ook de Stadstuin special proberen! Dit is een veranderend gerecht, wat je maar 13,50 kost! Deze maaltijd kun je zelfs nog opeten in de ommuurde tuin die bij het restaurant hoort. Een tijd geleden heb ik hier een heerlijke kalkoenfilet omwikkeld in spek gevuld met tomatentapenade gegeten.

Sportsbar

De Sportsbar bij de ACLO is erg populair bij de sportende studenten. Naast dat je hier gezellig nog een biertje kunt drinken na het sporten, is het ook prima eten in de Sportsbar. De meeste gerechten op de menukaart zijn onder de 10 euro, en dus prima betaalbaar voor de gemiddelde student!

De bovengenoemde restaurants zijn stuk voor stuk prima tips om uit eten te gaan, maar er zijn nog veel meer plekken in Groningen waar je goedkoop uit eten kunt! Nog een kleine extra tip: kijk eens wat je studievereniging voor samenwerkingen heeft, soms is dat ook met een restaurant of eetcafé waar je op vertoon van je ledenpas goedkoper kunt eten. Daarnaast is het ook slim om websites als Het Laatste Tafeltje en Dagpas in de gaten te houden. Eet smakelijk!