Vette bijbanen

De grote vraag is, wat voor werk kun je als student doen? Wij zetten een aantal -wat ons betreft- gave bijbanen voor je op een rij.

Barman of Barvrouw bij Chupitos

Chupitos is een spectaculaire shotjesbar waar het personeel de bar letterlijk in vuur en vlam zet om de shotjes een extra showelement mee te geven. Als barman of barvrouw heb je de schone taak om niet alleen je klanten te voorzien van drankjes, maar ook van ruime portie entertainment. Dus kun jij goed socializen en vind je het niet erg om 's nachts te werken? Dan is een baantje in het nachtleven wellicht wat voor jou!

Theater & Poppodium

In de Stadschouwburg en De Oosterpoort worden veel concerten gehouden. Tijdens deze concerten worden studenten ingezet om achter de bar te staan, bij de garderobe te werken of gastheer te zijn. Leerzaam werk en met een beetje geluk pak je ook nog een paar concertjes mee! Dit kun je bijvoorbeeld ook doen door je als vrijwilliger aan te melden bij een poppodium; je verdient er geen geld mee, maar waar goede muziek is, ben jij en (natuurlijk) staat een baantje altijd goed op je cv!

Fietskoerier

Op een sportief fietsje in een flink tempo door de stad crossen om brieven, pakjes of wat dan ook te bezorgen – het is het werk van een fietskoerier. Om dit werk te doen moet je zeker beschikken over een goede conditie en een portie doorzettingsvermogen, maar als fietskoerier word je wel betaald om te sporten – wat is er nou mooier?! Bedrijven die fietskoeriers inzetten zijn bijvoorbeeld Cycloon en take-away restaurants.

Promotiewerk

Er zijn in Groningen veel mogelijkheden om aan de slag te gaan als promotiemedewerker. Pepperminds doet bijvoorbeeld aan promotie van A-merken. Als werknemer van Pepperminds kun je een aardig zakcentje verdienen door bijvoorbeeld op beurzen, bij evenementen of in winkelcentra een product te verkopen. Hoeveel je verdient is afhankelijk van hoeveel je verkoopt, maar in een team met studenten heb je in ieder geval een leuke tijd!

Fonky Sales

Fonky Sales is het gezelligste marketingbureau met zijn 'roots' in Groningen, waar het ooit allemaal begonnen is vanuit een studentenkamer. Of je nou rechten, psychologie, medicijnen of commerciële economie studeert, de vaardigheden die je bij Fonky Sales leert, zullen je bij je toekomstige carrière helpen. Ongeacht je leeftijd verdien je gemiddeld €15,- per uur, dat kan oplopen op basis van je prestaties.

Studentchauffeur

Heb je je rijbewijs en een ov-chipkaart? Dan zit je goed. Je kunt namelijk studentchauffeur worden in dat geval. Als student chauffeur word je door iemand ingehuurd om diegene ergens naartoe te rijden. Easy Way, CCCD en SCC Comfort zijn enkele (lang niet alle) bedrijven waar je kunt werken als student chauffeur.

Werken in een koffiebar

Koffieverslaafden kunnen hun geluk op bij de vele koffiebarren in Groningen. Met de Coffee Company, Black & BloomCoffee United en de vele andere koffiezaakjes rondom het Harmoniegebouw zijn er genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan als barista.

Oppassen

Heb jij ervaring met kinderen? Zoek een oppasgezin! Natuurlijk heb je een grote verantwoordelijkheid, maar vaak word je hier ook naar betaald. Bovendien is het extra fijn als je in de avonduurtjes mag oppassen; als de kindertjes eenmaal in bed liggen, kan jij nog blokken voor dat tentamen, terwijl je natuurlijk een oogje in het zeil houdt!

Bijles geven

Misschien kom je net van de middelbare school, heb je net je P (propedeuse) gehaald, of heb je inmiddels al een bachelordiploma. Hoe dan ook, de kennis die jij de afgelopen jaren hebt opgedaan, zit er nog vers in! Haalde jij altijd hoge cijfers op Duits of Wiskunde? En ben je geduldig? In Groningen kun je vast ergens aan de slag als huiswerkbegeleider of bijlesdocent. Je kunt je aanmelden bij een huiswerkbegeleidingsinstituut of online een profiel aanmaken.

Commissiewerk

Elk jaar worden er nieuwe commissies gekozen bij studie-, sport- en cultuurverenigingen. Als je lid bent van zo'n vereniging kan je solliciteren naar functies als voorzitter, penningmeester of je bijvoorbeeld bezig houden met PR of evenementen (maandelijkse borrels, grote feesten, etc.). Een leuke kans om nieuwe mensen te leren kennen en een aanrader voor je cv!

Geneesmiddelenonderzoek 

Bij PRA Healthsciences zijn ze vaak op zoek naar jonge mensen die mee willen doen aan een geneesmiddelenonderzoek, vaag krijg je hier een ruime vergoeding voor. Tijdens het verblijf heb je veel vrije tijd en kun je dus prima studeren of Netflixen. Dus wil jij op een makkelijke manier veel geld verdienen en ook nog eens de geneeskunde helpen? Meld je dan aan bij PRA Healthsciences.

Deel deze pagina