Studiegerelateerde bijbaan

Een studiegerelateerd baantje ligt niet altijd voor het oprapen. Via de Brightspace-pagina van de RUG worden er onder de knop ‘Career’ wel eens studentassistentschappen aangeboden. Bij de Hanzehogeschool is het ook mogelijk om studentenwerk te doen. Dit wordt vaak via Blackboard aangeboden. Het is vooral een kwestie van vaak checken of er een nieuwe vacature bij is gekomen. Ook is het soms wel eens zo dat een docent van een vak dat jij heb gevolgd een oproep doet, dus een extra motivatie om naar college te gaan en een goed cijfer te halen!

Team 050

Als je later de klinische richting op wilt, is Team 050 een aanrader. Je biedt dan begeleiding aan kinderen en jongeren op het gebied van zorg en/of onderwijs. Het is dus een bijbaan waarbij je ervaring op kunt doen met doelgroepen die jou aanspreken.

Via de studievereniging

Een andere tip is om op de site van je studievereniging te kijken. Hier worden ook wel eens bijbaantjes aangeboden die vaak ook wat beter passen bij je studie.

Facebookgroep van jouw opleiding

Een ander platform waar wel eens bijbaantjes op worden geplaatst is de Facebookgroep van jouw opleiding. In de gaten houden dus!

Oppassen

Iets wat misschien erg voor de hand ligt, is oppassen. Aan zo’n oppasbaantje kom je vaak via via. Daarnaast zijn er ook verschillende websites die oppasbaantjes aanbieden.

Bijles geven

Als laatste is bijles geven ook een leuke optie. Je leert didactische vaardigheden en je wordt echt een expert in het vak waarin jij bijles geeft. 

Via het bijlesbedrijf Mr Chadd kun je gewoon vanuit huis werken en leerlingen via de computer helpen. Je geeft dus online huiswerkbegeleiding. Andere bijlesbedrijven zijn: Studentplus en Bijlesacademie. Daarnaast zijn er ook nog een aantal kleinere bedrijven in Groningen te vinden.

Vaak is het zo dat je een account aan moet maken en jouw cijferlijst van de middelbare school moet uploaden. Daarnaast moet je soms een assessmenttest maken voordat je op sollicitatiegesprek komt, maar soms is het ook zo dat je tijdens het sollicitatiegesprek jouw bijlesvaardigheden moet laten zien.

Deel deze pagina