Deze 5 kaartspellen moet je zeker proberen!

Auteur
Marije
·
Datum
14 februari 2023

Kaartspellen zijn een geweldige manier om elk feestje of afspraak met vrienden op te leuken. Met een pakje speelkaarten kun je eindeloos veel leuke en feestelijke spelletjes spelen. Hier zijn vijf van de leukste kaartspellen die je kunt spelen met de speelkaarten die je door de brievenbus hebt gekregen als je afgelopen weekend naar de open dag van de Hanze bent geweest!

Kings Cup 

Kings Cup is een echte klassieker. Dit spel wordt gespeeld met een pakje kaarten en een grote beker die in het midden van de tafel staat. Elke speler pakt om de beurt een kaart en volgt de acties die bij die kaart hoort zoals een drankje nemen, een drankje geven of wat van hun drankje in de beker in het midden gieten. Het spel gaat door totdat alle kaarten zijn gepakt. Degene die de laatste kaart heeft getrokken moet de inhoud van de beker in het midden opdrinken. 

Hier zijn de regels voor elke kaart:

Aas- Waterval. Elke speler begint op hetzelfde moment te drinken als de persoon links van hem. Je mag pas stoppen als de speler voor hem stopt.

Twee- You. Degene die deze kaart trekt mag iemand kiezen om te drinken.

Drie- Me. Degene die deze trekt neemt een slokje.

Vier- Floor. De laatste persoon die de vloer aanraakt neemt een slok.

Vijf-  Iedereen onder de 23 jaar neemt een slok.

Zes- Iedereen boven de 23 jaar neemt een slok.

Zeven- Heaven. Als je deze kaart kiest, doe je je hand boven je hoofd. Alle andere spelers moeten dit ook doen. De laatste neemt een slok.

Acht- Mate. Kies iemand die je maatje wordt ijn. Voor de rest van het spel drinkt hij of zij als jij drinkt.

Negen- Rhyme. Jij zegt een woord, dan moet de persoon rechts van je een woord zeggen dat rijmt. Dit gaat door tot iemand geen woord meer kan bedenken. Die persoon neemt een slok. Je mag geen woorden hergebruiken.

Tien- Categories. Bedenk een categorie van dingen. De persoon rechts van je moet iets noemen dat binnen de categorie valt. Dit gaat door tot iemand niets meer kan bedenken. Die persoon neemt een slok.

Jack- Never Have I Ever. Iedereen speelt Never Have I Ever totdat iedereen een statement voor dit spel heeft genoemd.

Koningin- Questions. Stel iemand een vraag. Die persoon stelt dan iemand anders een vraag. Dit gaat door tot iemand het verkeerd doet of geen vraag stelt. Die persoon neemt een slok. Geen vraag kan herhaald worden.

King- King's Cup. Stel een regel in die gevolgd moet worden, bijvoorbeeld op één voet staan als je drinkt, alleen met een accent spreken, enzovoort.

High or Low 

High or Low is een eenvoudig spel waarvoor niet meer nodig is dan een pakje speelkaarten en een drankje. De spelers trekken om de beurt kaarten en raden of de volgende kaart hoger of lager zal zijn dan de kaart die is getrokken. Als ze juist raden, gaat het spel verder met de volgende persoon, maar als ze verkeerd raden, moeten ze een slokje nemen. Het spel eindigt als alle kaarten getrokken zijn.

Spoons 

Spoons is een spel wat snel te spelen is. Dit spel wordt gespeeld met een pakje kaarten, een tafel en een set lepels. Het doel van het spel is om als eerste een lepel te pakken als een aangewezen kaart is getrokken. De laatste persoon die een lepel pakt moet een drankje nemen. Het spel wordt gespeeld door kaarten rond de tafel te laten gaan en één voor één kaarten te pakken waarbij de spelers proberen four of a kind in hun hand te krijgen. Als iemand vier dezelfde kaarten heeft, pakt hij een lepel en de andere spelers moeten proberen een lepel te pakken. De laatste zonder lepel moet drinken.

Fuzzy Duck 

Dit spel wordt gespeeld met een pakje speelkaarten en vraagt om snelheid en concentratie. Het spel begint door een kaart van de stapel te pakken en snel "fuzzy duck" of "doet hij" te zeggen afhankelijk van de getrokken kaart. Als iemand een fout maakt of te laat reageert, moet hij een slok nemen.

President 

Dit spel is op strategie gebaseerd en wordt gespeeld met alleen een pakje speelkaarten. Het spel wordt gespeeld door elke speler kaarten te geven waarbij de persoon met de laagste kaart de "president" is en de persoon met de volgende laagste kaart de "vice-president". De spelers spelen dan om de beurt kaarten met als doel om als eerste al hun kaarten weg te spelen. Als een speler geen kaart kan spelen, moet hij drinken. De laatste persoon met kaarten moet een grote slok nemen.

Kaartspellen zijn dus een goede  manier om vrienden samen te brengen en wat spanning toe te voegen aan een feestje of etentje. Met de kaarten die je hebt ontvangen leer je Groningen ook wat beter kennen. Dus, nodig je vrienden uit, pak je speelkaarten en maak je klaar voor wat plezier en spanning!