Alternatief

Ontdek het bruisende nachtleven van Groningen! Hier vind je veel leuke locaties waar je kunt genieten van muziek, dansen en ontmoetingen. Van karaoke bij The End tot betaalbaar eten en dansen bij Het Pakhuis. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Bar de Rits, de oudste homohorecagelegenheid van de stad, en geniet van live muziek in het nachtcafé Warhol. Groningen biedt voor ieder wat wils!

Pakhuis

BUTTS (Oost)

BUTTS is een terugkerende queer avond in Oost (in de Oosterstraat). Hier kun je veel meer verwachten dan een regenboogvlag aan de muur en wat hitjes van Lady Gaga: BUTTS gaat om queer culture. Wie bekend is met de ballroom scene die ontstond in de jaren 80 en nog altijd springlevend is, zal zich hier thuis voelen. Dit is de plek om te serven in je beste outfit, je vogue-skills te laten zien (of het te leren) en je te laten meevoeren in drag performances van alle soorten en maten. Met de beste dj’s, sicke visuals en een ballonnen-extravaganza. Als je van elektronische muziek en late nachten houdt, is Oost trouwens altijd een fijne plek als queer persoon. Het publiek hier is een van de meest diverse van Groningen, en dat geeft een veilig gevoel. Way to go, Oost! 

Dorothy’s

Naast de Abrug vind je Dorothy’s, ook wel bekend als House of Scandal, een dragbar voor en door de community. Deze bar heeft al vele namen gekend en staat dan ook bekend als een van de oudste queer bars van Nederland. Dit is een plek waar je echte Groningse drag shows kunt aanschouwen, bingo kunt spelen, en mee kan brullen op karaokeavonden. Verwacht hier een relaxte en veilige sfeer waar iedereen zich in thuis kan voelen.

Café de Prins

Eveneens een populaire queer bar is de Prins in de Zwanestraat. Hier wordt veel gedanst en elke zaterdag is er club night met een dj. Er zijn ook verschillende evenementen zoals de drag shows van Anastasia von Beaverhausen en Lola Lasagna, elke tweede vrijdag van de maand. Voor een ouderwetse avond karaoke kun je hier ook terecht onder leiding van dragqueen Dolly Wood.

MISFIT

Wil je het liever wat wilder, of kon je geen genoeg krijgen van de dj’s bij BUTTS? Elke maand wordt er vanuit Kopjek de MISFIT-avond georganiseerd in de industriële sfeer van de Graanfabriek. Ook hier kun je helemaal losgaan tussen gelijkgestemden. Dit is de plek om je meest daring outfit uit de kast te trekken en alles los te laten op de dansvloer.

Ons Moeke

Het is dan misschien geen club met dj’s en drag acts, maar Ons Moeke aan de Paterswoldseweg is de definitie van het woord iconisch. Hoewel het op het eerste gezicht misschien op een doodgewone snackbar lijkt, is het dat niet. Eigenaresse Jantina Darwinkel heeft deze cafetaria getransformeerd tot een safe place voor lhbtiq+ jongeren uit stad en ommeland. Al jaren zet ze zich in voor jonge queers die uit intolerante omgevingen gevlucht zijn, want ook in Nederland bestaan die helaas nog steeds. Ze vangt ze op, zet ze aan het werk en laat ze zien dat het leven ook vol liefde kan zitten in plaats van haat. Haal hier dus eens een patatje aan de regenboogbar om Jantina en Ons Moeke te supporten!

The End

Dé karaoke-plek bij uitstek! Met een zeer uitgebreide catalogus is hier voor ieder wat wils. Rauwe rockplaten van Alice Cooper en Nirvana, of raak een gevoelige snaar bij het altijd enthousiaste publiek met een mooi nummer van Adele of BLØF. Als je geen zin hebt om op je beurt te wachten, huur je gemakkelijk een privé-ruimte met eigen bar voor jou en je vrienden. 

Het Pakhuis

Ben je niet zo van de feestcafés, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere plekken waar je heen kan gaan. Zo zit er, verstopt in een zijstraatje van de Peperstraat, het Pakhuis. Naast dat je er lekker en betaalbaar kan eten, kun je 's avonds dansen en luisteren naar muziek die meestal niet uit de top 40 komt. Ook is er zo nu en dan live­muziek!

Bar de Rits

Bar de Rits is de oudste homohorecagelegenheid van Groningen. Naar eigen woorden is het een heterovriendelijk Gay Café, waar je gastvrij ontvangen wordt en leuke mensen kunt ontmoeten. Elke vrijdag is er een vrijdagmiddagborrel, maar op andere dagen kun je hier ook leuk borrelen en feesten.

Warhol

In een andere zijstraatje van de Peperstaat, de Papengang, zit de Warhol. Een nachtcafé met twee verdiepingen. In de Warhol kan je regelmatig genieten van livemuziek. Daarnaast moet je de beruchte Long Island Ice Tea van de Warhol zeker eens proberen.

Deel deze pagina