USVA

USVA LOGO

Usva is het Cultureel Studentencentrum van Groningen en een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Cultureel Centrum van Usva is gevestigd in een voormalig bankgebouw van ABN Banken aan de Munnekeholm. Usva is een cultureel centrum waar je verschillende lessen kunt beoefenen. Van dans en muziek tot beeldende kunst en toneel; alles is mogelijk! Bovendien wordt elke cursus gegeven door een professionele instructeur, dus je leert zeker de vaardigheden van de besten. En omdat het een cultureel centrum uitsluitend voor studenten is, mag de prijs geen nadeel zijn; als student krijg je een leuke korting op alle cursussen.

Bezorgd dat alle cursussen alleen in het Nederlands zijn? Nope! De meeste cursussen zijn ook toegankelijk voor internationale studenten, aangezien slechts voor een handvol cursussen beheersing van het Nederlands vereist is. Sommige cursussen, zoals Acting Classes, worden zelfs alleen in het Engels gegeven. Dit betekent dat de lessen een mix zijn van zowel internationale als Nederlandse studenten. Dus naast je uitleven in de wereld van cultuur en creativiteit, kun je dit ook zien als een kans om te socialiseren met Nederlandse studenten!

Je kunt cursussen volgen op het gebied van dans, body & mind, muziek, multimedia, beeldende kunst, literatuur en drama. Altijd al gefascineerd geweest hoe Egyptische buikdans werkt? Bij Usva kun je leren bewegen als een echte Egyptenaar! Maar je kunt ook kiezen voor moderne dans, tapdans, hiphop en streetdance. Alle danscursussen worden in verschillende niveaus aangeboden, van beginners tot gevorderden. Wanneer je je meer wilt richten op je innerlijke rust, is het onderdeel body & mind van Usva wellicht interessant voor je. Ben je meer geïnteresseerd in het volgen van muziekcursussen? Wanneer je een eigen instrument hebt, kun je bij Usva een breed scala aan muziekcursussen volgen, zoals gitaar- en pianolessen. Maar ook als je niet in het bezit bent van een vleugel (we zullen niet vergeten dat je nog student bent!) kun je bij Usva tegen zeer lage tarieven gebruikmaken van een piano. Bij de balie van Usva kun je een pianokaart kopen, waarmee je een paar keer per week toegang krijgt tot de piano. Of doe mee aan de maandelijkse jamsessies waar je het podium kunt betreden en kunt jammen met andere muzikanten! Verder kun je cursussen volgen op het gebied van multimedia, kunst en drama.

Benieuwd geworden naar USVA? Kijk snel op de website.