Culturele verenigingen

Naast studie-, sport- en studentenverenigingen zijn er in Groningen ook nog heel wat andere verenigingen waar je je als student bij kan voegen. Zing jij in een koor, of ben je een fanatieke danser, toneelspeler, hiphopper of gitarist? Of vind je het ontzettend leuk theater- en muziekvoorstellingen te bezoeken? In Groningen kan je dit gewoon blijven doen bij één van de vele culturele studentenverenigingen die Groningen rijk is. Ben jij een culturele ‘leek’ ? Dan is je studententijd in Groningen hét moment om je nieuwe talenten te ontdekken!

Een leuke bijkomstigheid is dat het vaak hartstikke goedkoop is omdat het speciaal voor studenten georganiseerd wordt. Naast het uitoefenen van jouw hobby’s is het ook vaak mogelijk je organisatorische talenten te ontwikkelen, aangezien veel organisaties worden bestuurd door studenten! Zo kan je bij de Usva, het culturele studentencentrum van Groningen, actief zijn in één van de vele commissies die allerlei activiteiten organiseren.

Bij veel culturele verenigingen hoef je niet lid te zijn om deel te kunnen nemen aan hun activiteiten. Zo kan je wanneer je geïnteresseerd bent lezingen met bekende schrijvers bijwonen die het literaire dispuut Flanor organiseert, zonder dat je hier lid van bent. Maar vaak brengt een lidmaatschap wel voordelen met zich mee, zoals gezellig borrelen met de andere leden van de vereniging, bijvoorbeeld elke maandagavond bij de enige debatvereniging van Groningen, Kalliope.

Naast de Usva, Flanor en Kalliope zijn er nog veel culturele studentenverenigingen en organisaties in Groningen waar je je creatieve en culturele ik kan ontdekken! Ben je nieuwsgierig geworden naar alle culturele studentenverenigingen die Groningen te bieden heeft? Kijk dan hier:
 

Cultureel studentencentrum Usva
Groninger Studenten Toneel
Literair Dispuut Flanor
Groninger Debating Society Kalliope
Groninger Studentenorkest MIRA
Groninger Studenten Muziek Gezelschap Bragi
Hofdansverenging Plaisir Courtois
Groninger Studenten Cabaret Festival
De CAST 
Groninger Studenten Cabaret Festival

Studenten stijldansvereniging The Blue Toes: www.bluetoes.nl/

A capella studentenkoor Bathroom Scenarios: www.bathroomscenario.nl/

Groningen Student Big Band: www.groningenstudentbigband.nl/

GUTS (Groningen University Theatre Society): gutstheatre.nl/

Popkoor Estrellas: www.popkoorestrellas.nl/

Deel deze pagina